|
 

Alle nieuwsberichten

Mister Kerstboom in de schijnwerpers
Gepubliceerd op zondag 10 december 2017.

De Vecht - De man die al 25 jaar zorgt voor de lampjes in de kerstboom in De Vecht, was deze keer zelf aan de beurt om in de spotlights gezet te worden. Eduard Huisman ontving uit handen van burgemeester Jos Penninx en onder toeziend oog van de Kerstman, een even bijzonder als toepasselijk cadeau.

Lees meer

Zaterdag 9 december: 25 jaar kerstboom in De Vecht
Gepubliceerd op zondag 26 november 2017.

De lampjes zijn in de boom gehangen, de lampionnen zijn aan de laatste controle onderworpen en volgens de laatste berichten is de Kerstman zijn arrenslee al aan het poetsen! Zaterdag 9 december wordt voor de 25e keer in De Vecht een prachtige boom omgetoverd tot een grandioze kerstboom. 

Lees meer

Ontsteken kerstboom 2017: een bijzonder jubileum
Gepubliceerd op donderdag 2 november 2017.

We gaan voor de 25e keer in De Vecht een prachtige boom omtoveren tot een kerstboom. Deze editie is een speciale editie. Niet alleen omdat we dit al een kwart eeuw doen, maar ook omdat we voor het eerst een andere boom tot kerstboom omtoveren!

Lees meer

Zorgen om vliegroutes Lelystad en de gevolgen voor De Vecht
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2017.

Tijdens de ledenvergadering afgelopen woensdag ontstond er een levendige discussie over het onderwerp 'vliegverkeer Lelystad'. Wel of geen actie op ondernemen? Dat was de vraag.

Lees meer

Kerstboomtraditie blijft!
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2017.

De Vecht zegt: doorgaan met kerstboomtraditie

Tijdens de ledenvergadering van Plaatselijk Belang De Vecht op 25 oktober jl. waren de leden het er over eens: de kerstboomtraditie in De Vecht moet voortgezet worden, ook al is de beroemde kastanjeboom er niet meer.

De inwoners van De Vecht toonden zich pragmatisch. De kastanjeboom is niet meer en wordt zeker gemist. En het wordt nooit meer zoals het was. Maar dat is geen reden om te breken met een fijne traditie, aldus de leden. De kinderen verheugen zich elk jaar op de lampionnenoptocht naar de kerstboom, onder begeleiding van de kerstman. Dat feestje moet doorgaan.

Lees meer

Ledenvergadering 25 oktober: dorspverfraaiing
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2017.

Op woensdag 25 oktober a.s. houdt Plaatselijk Belang De Vecht haar algemene ledenvergadering, in Zalencentrum de Groot. De zaal is open vanaf 19.30 uur, waarna de vergadering om 19.45 start. Deze ledenvergadering heeft een thema: dorpsverfraaiing.

Lees meer

Bouw woningen 'IJsseldal' van start
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017.

De werkzaamheden voor de bouw van de vier nieuwe woningen op het Weteringserf is vandaag van start gegaan. Voor iedereen die ongerust is over het heiwerk van de vier woningen die Kreunen Bouw gaat bouwen, kunnen we meedelen dat Kreunen Bouw de werkwijze heeft aangepast. Er wordt voorgeboord en daarna wordt er geheid. Dit geeft veel minder trillingen. Kreunen Bouw heeft de werkwijze aangepast vanwege de verontrusting welke al door Plaatselijk Belang is uitgesproken namens een groep inwoners, enkele maanden geleden.

Lees meer

De laatste uren van de kastanjeboom in 1 minuut
Gepubliceerd op zondag 17 september 2017.

Bekijk hier een filmpje waarin de laatste uren van de kastanjeboom te zien zijn. Met dank aan Eduard en Rens Huisman.

Lees meer

Kap kastanjeboom De Vecht
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2017.

Al meer dan honderd jaar is de kastanjeboom 'bij Brum' getuige van het leven in De Vecht. En al bijna 25 jaar is het traditie om de kastanjeboom om te toveren in een gigantische kerstboom die vanuit de wijde omgeving te zien was. Was, want aan deze traditie komt helaas een einde. En sneller dan dat we konden bedenken. De harde wind van 13 september jongstleden heeft het proces versneld. De boom die er toch al slecht aan toe was, kan niet meer voldoende weerstand bieden. In overleg heeft de gemeente besloten een spoedprocedure in te zetten, de kastanjeboom wordt zaterdag 16 september gekapt. Voor een 'ritueel afscheid', wat we van plan waren, is dus geen gelegenheid meer!

Lees meer

Praat mee over kastanje-kerstboom en dorpsverfraaiing op 25 oktober a.s.
Gepubliceerd op zondag 10 september 2017.

Woensdag 25 oktober is de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang De Vecht e.o. Tijdens deze vergadering zullen besluiten genomen worden m.b.t. dorpsverfraaiing (o.a. pleintje molenstomp) en over de kerst-kastanjeboom, want aan een mooie traditie komt helaas een einde. De conditie van de monumentale boom, die al bijna 25 jaar dienst heeft gedaan als kerstboom, is slecht, zo is uit het onderzoek gebleken.

Lees meer

Het bestuur

Frans Leerkes

voorzitter

Wilma Kleiboer

secretaris

John Overvelde

bestuurslid

Marijke Meijer

penningmeester

Gerrit Jan de Ruijter

bestuurslid

Martijn van der Boom

bestuurslid

Meer informatie