In Between aan het woord

Plaatselijk Belang De Vecht laat verenigingen aan het woord: dit keer In Between!

In Between gaat volgend jaar stoppen en treden nog twee keer op: Eerste Kerstdag in Loenen in de St. Antonius Abt kerk om 10.00 uur en als afscheid op zondag 8 januari in de Wilhelminakerk in De Beemte, ook om 10.00 uur.

Hieronder In Between aan het woord over het koor.

Het zangkoor In Between

Het koor In Between is geleidelijk aan ontstaan uit het Jongerenkoor van de Antoniuskerk op De Vecht.

Sinds eind jaren ’60 van de vorige eeuw was er al een jongerenkoor op De Vecht dat werd geleid door een leerkracht van de Antoniusschool. Toen in de loop van de jaren ‘70  er een nieuwe dirigent werd gevraagd is Martin Rothengatter het koor gaan leiden en heeft dat gedaan tot heden. Voor de muzikale ondersteuning waren in het begin Jos Koers en Harry Bosgoed  bij het koor.

Omdat na verloop van tijd de leden van het koor wat ouder werden, was de benaming ‘Jongerenkoor’ niet meer passend en is gekozen voor ‘In Between’.  Ook kwam er een wisseling bij de muzikanten Raymond Huisman op orgel, Oscar Huisman en Maurice ten Have op gitaar ondersteunden vanaf 1984 het koor.

We hebben vanaf die tijd een zeer breed repertoire van moderne, leuke en voor de luisteraars aansprekende liederen ingestudeerd, waarbij de aanwezigen ook goed konden meezingen. In de tijd dat de Antoniuskerk nog volop in gebruik was zongen we in afwisseling met het Antoniuskoor alle diensten. Naast in de Antoniuskerk zongen we ook in verpleeghuizen en ook met regelmaat in de Wilhelminakerk in de Beemte. Onze muzikale begeleiding werd na verloop Maurice ten Have op gitaar en Dora Overvelde op dwarsfluit. We verzorgden mooie ‘In Between’-vieringen.

Toen de kerk in De Vecht verkocht werd,  waren we dakloos, maar werden we gastvrij uitgenodigd om in de Wilhelminakerk van de Beemte onze wekelijkse repetities te houden. 

Het koor In Between is een hechte groep waar in de loop der jaren een vaste kern altijd  lid is gebleven. Als dirigent, die dat ruim 45 jaar gedaan heeft, denk ik dat ik mag zeggen dat ik in die jaren  het koor zich heeft ontwikkeld tot een groep van goede zangers(ressen) die er echt voor gaan. Zelfs met een relatief kleine groep konden er goede muzikale prestaties worden neergezet. Daar,  en uit de trouw van de leden,  heb  ik als dirigent voor een groot deel mijn motivatie uit gehaald.

Na bijna 50 jaar is het mooi geweest; er veranderen zoveel dingen en omdat de groep niet zo groot is, worden we best wel kwetsbaar. Na rijp beraad hebben we besloten om per 1 januari 2023 te stoppen. We zingen nog op Eerste Kerstdag in Loenen en als afscheid op 8 januari in de Wilhelminakerk in De Beemte. Het koor stopt en Martin stopt. Het was mooi.

Bedankt:   Ineke Bouwmeester, Annemiek Nales, Annet van Beek, Mirjam Brouwer, Astrid Kruisweg, Bianca Simons, Ellen van Straaten, Maurice ten Have, Dora Overvelde,  Marijke Kamphorst, Wim de Haan, Paula Overvelde, Ben Kamphorst, Sjon Schimmelpenninck ( Sjon staat niet op de foto)

Bijdrage geschreven door dirigent Martin Rothengatter

in-between.jpg

In Between: Ineke Bouwmeester, Annemiek Nales, Annet van Beek, Mirjam Brouwer, Astrid Kruisweg, Bianca Simons, Ellen van Straaten, Maurice ten Have, Dora Overvelde,  Marijke Kamphorst, Wim de Haan, Paula Overvelde, Ben Kamphorst, Sjon Schimmelpenninck ( Sjon staat niet op de foto)