|

Mister Kerstboom in de schijnwerpers

De Vecht - De man die al 25 jaar zorgt voor de lampjes in de kerstboom in De Vecht, was deze keer zelf aan de beurt om in de spotlights gezet te worden. Eduard Huisman ontving uit handen van burgemeester Jos Penninx en onder toeziend oog van de Kerstman, een even bijzonder als toepasselijk cadeau.

In den beginne

Het begon met een vraag van Willemien Brummelhuis aan Eduard Huisman: 'Kunnen we niet een paar lampjes in de boom hangen met Kerst?' Eduard nam geen halve maatregelen, hij trommelde wat sponsoren bij elkaar en knutselde eigenhandig een snoer voor enorm veel lampjes in de boom. Iets meer dan Willemien bedacht had, maar eindeloos veel mooier. Eduard - Mister Kerstboom - regelde vervolgens elk jaar vol enthousiasme, samen met de bestuursleden van PB en andere vrijwilligers, dat de boom op haar mooist kon zijn met kerst.

Anno 2017

Zaterdag 9 december ging voor de 25e keer het licht aan in de kerstboom in De Vecht. De eer was aan de burgemeester, die hierbij geholpen werd door Eduard. Wie anders??!! Dit jaar staat de kerstboom voor het eerst op een andere plek, omdat de oude trouwe kastanjeboom het begeven heeft. Het schoolplein van de Antoniusschool blijkt een perfecte plek om deze traditie voort te zetten. Met een prachtig optreden van koor Inbetween, de vers gebakken oliebollen van Marriet Leerkes, de glühwein volgens recept van Jurgen de Groot en alle andere heerlijkheden was een geweldige sfeervolle avond.