Stand van zaken

November

Op het eerste gezicht lijkt het vrij rustig aan het Vechtse PB front.

Echter achter de schermen is Plaatselijk Belang met diverse zaken druk bezig.

Om u op de hoogte te stellen van het een en ander, hierbij een kort overzicht van recente ontwikkelingen in de lopende zaken.


Effn Bieproatn , De Vecht november 2007

 

Multi Functioneel Gebouw/Brede School :

Onlangs zijn door alle betrokken partijen de intentieovereenkomsten ondertekend, en dat brengt de realisatie van het MFG in De Vecht weer een grote stap dichterbij. Het ligt in de lijn der verwachting dat het MFG eind 2008 er zal staan.

Landbouw Ontwikkeling Gebied :

Zoals al eerder vermeld heeft Plaatselijk Belang De Vecht zitting genomen in de gebiedsgroep die zicht bezighoudt met de komst van en de inrichting van het Landbouw Ontwikkeling Gebied. Dit LOG gaat gesitueerd worden op het grondgebied van de gemeentes Epe en Apeldoorn. Omdat een gedeelte van het buitengebied van De Vecht in het LOG zelf valt en De Vecht in het zogenaamde verwevinggebied ligt, leek het ons verstandig om via korte lijnen van de ontwikkelingen op de hoogte te zijn.

Let wel PB De Vecht is niet voor of tegen het LOG maar we willen wel meedenken en praten over de ontwikkelingen in het LOG die De Vecht eo aangaan. Denk hierbij aan de verkeersveiligheid. Om te peilen wat er in het gebied zelf leeft heeft de stuurgroep met alle inwoners die in het toekomstige LOG vallen rondetafelgesprekken gevoerd. De uitkomst van deze gesprekken wordt ingebracht in de diverse overleggen met de instanties die zich bezighouden met de inrichting van het LOG.

Intussen zijn er diverse vergaderingen geweest en wordt de gebiedsgroep door de gemeentes en de provincie als een mee – denkende en pratende partner beschouwd, waarvan de inbreng zinvol is. Zo gaan we ervan uit dat alle partijen gezamenlijk komen tot een zo optimaal mogelijke inrichting van het LOG.
Hierbij de opmerking makend dat de inbreng van de bewoners in het gebied zelf in het hele proces natuurlijk voorop dient te staan.

Voor vragen hierover kunt u terecht bij John Overvelde of Harry Davelaar.

Voortgang Woningbouw :

Het viel ook PB De Vecht rauw op het dak om uit het Voorster Nieuws te moeten vernemen dat de planning voor de zo gewenste woningbouw in De Vecht weer vertraging gaat oplopen. De vertraging is te wijten aan het ontwikkelen van beleid door de gemeente inzake de nieuwe geurwet die op 1 januari 2007 voor alle gemeentes in Nederland is gaan gelden. PB De Vecht heeft na dit bericht direct actie ondernomen en een gesprek aangevraagd met de wethouder en de verantwoordelijke ambtenaren die zich bezig houden met de woningbouw in De Vecht en de invoering van de geurwet, cq de consequenties die deze wet heeft voor woningbouw in De Vecht. Hierbij was ook een delegatie aanwezig van de woningzoekende jongeren uit de Vecht.

Dit constructieve gesprek heeft geresulteerd in de toezegging van de gemeente om de planning van de woningbouw in De Vecht voortvarend op te pakken (binnen de wettelijke kaders). Door diverse zaken (geurbeleid en woningbouw) binnen het gemeentehuis gelijktijdig op te pakken is het mogelijk dat in het voorjaar van 2008 toch een ontwerpbestemmingsplan woningbouw voor De Vecht ter inzage kan worden gelegd. Wij zullen als PB De Vecht alles doen wat in ons vermogen ligt om betaalbare woningbouw in De Vecht voor Vechtenaren zsm van de grond te krijgen. Echter ook wij zijn in deze totaal afhankelijk van de gemeente Voorst, provincie en rijk.

Wij constateren dat vele jongeren intussen eieren voor hun geld gekozen hebben en elders een woning kopen cq huren. Dit is zeer begrijpelijk omdat het wachten op een woning in De Vecht wel erg veel geduld vraagt. We hopen echter dat er nog voldoende belangstellenden (jong en oud) voor een woning in De Vecht overblijven die het trek- en sleurwerk van PB De Vecht rechtvaardigen.

Begin 2008 zullen wij via een enquête de woningbehoefte in De Vecht e.o. opnieuw peilen. Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij Frans Leerkes of Harry Davelaar.

Check om op de hoogte te blijven regelmatig de site.

Rest ons nog om u allen alvast prettige feestdagen en een voorspoedig 2008 toe te wensen.

 

Bestuur Plaatselijk Belang De Vecht.