|

Stand van zaken

Woensdag 17 mei heeft de inloopavond Wonen in De Vecht plaatsgevonden. Bij Zaal de Groot konden belangstellenden zich laten informeren over de nieuwbouwwoningen van IJsseldal Wonen, de bouwkavels van de gemeente Voorst en meedenken over de plannen voor de 'molenstomp'.

Woningen IJsseldal

Kreunen Bouw was aanwezig voor de verkoop van de woningen die ze gaan bouwen in opdracht van IJsseldal Wonen. Twee van de vier woningen zijn verkocht. Als de derde woning verkocht is, zal de bouw starten! De twee tussenwoningen zijn nog te koop. Heb je belangstelling om te huren, dan raden we je aan om dit ook bij Kreunen Bouw te melden.Kijk voor meer informatie op de website van Kreunen Bouw.

Bouwkavels gemeente Voorst

Gemeente Voorst was aanwezig om de herkaveling toe te lichten. Omdat de plannen rondom molen de Koekoek zijn gewijzigd, is ook de indeling van de kavels aangepast. De gemeente begint binnenkort met de uitgifte van de bouwkavels. Vanaf maandag 22 mei staan de aangepaste documenten op de site van de Gemeente Voorst.

De onderachtkant van molen de Koekoek

Het plan voor de molenonderachtkant (de molenstomp) van voormalig Molen de Koekoek begint nu ook vorm te krijgen. De gemeente wil er mee aan de slag zodra de wegwerkzaamheden afgerond zijn en Reko de tijdelijke werf aan het Weteringserf heeft opgeruimd. Een inwoner heeft drie voorstellen getekend, waar men op kon reageren. De voorkeur van de aanwezigen op de informatieavond ging uit naar 'eenvoud en functioneel': de restanten glad verwerkt tot een pleintje, waar je kunt zitten om even uit te rusten, je fiets op te laden of en praatje te maken. Wel graag met groen en ruimte voor kinderen om te spelen, het liefst met een speeltoestel. Binnenkort heeft Plaatselijk Belang een overleg met de gemeente over de werkzaamheden.