Twijfel over glasvezel?

We merken in de Vecht bij de inwoners veel twijfel over het wel of niet aanmelden voor glasvezel. 

Inwoners van de kern van de Vecht hebben tot 2 December de tijd zich via één van de providers aan te meldden voor een aansluiting. Wanneer 35% van de bewoners van de kernen van de gemeenten Voorst, Brummen en Zutphen zich aanmeldt wordt glasvezel aangelegd.

Wij hebben ons er in verdiept en adviseren u als inwoner om zeer goed te bekijken of aanmelding voor u zinvol is, u heeft namelijk nu de kans. 

Aansluiting is gratis

De buitengebieden van De Vecht zijn of worden op dit moment aangesloten op glasvezel als bewoners daarvoor gekozen hebben. Zij hadden voordat er glasvezel kwam een gemiddeld veel slechtere internetverbinding dan dat de kern van de Vecht op dit moment heeft, daar staat tegenover dat de aansluiting alleen al €1000 euro per aansluiting kostte. Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn is het voor de bewoners van de kern in de Vecht helemaal gratis. 

Delta Fiber Netwerk

Het netwerk wordt aangelegd door Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel Buitenaf). Op hun website kun je meer informatie vinden. Een samenvatting van deze info (*):

Prijzen voor abonnementen bij glasvezel zijn vergelijkbaar met uw huidige abonnementen en u gaat er qua snelheid op vooruit. En vaak is het nieuwe abonnement het eerst halfjaar ook nog een stuk voordeliger door scherpe aanbiedingen van de vier aanbieders van glasvezel. Mocht u na een jaar de meerwaarde niet zien, kunt u weer terug naar uw huidige provider. Maar dan heeft u de aansluiting wel en mocht u (of de volgende generatie of nieuwe bewoners) het in de toekomst wel weer nodig hebben kunt u zo weer aangesloten worden. Maar dan hoeft u geen aansluitingskosten te betalen. Die zijn dan (minimaal) €650 mocht u het later alsnog willen. 

Wilt u exact weten wat de kosten voor u zullen zijn, dan is de prijsvergelijker een aanrader, zeker ook om te vergelijken met u huidige provider. Klik op de link op dit in te vullen.

Alle voordelen nog even op een rijtje (info van Delta Fiber Netwerk):

- meerwaarde voor uw huis

- geen aansluitingskosten voor glasvezel als u zich nu aanmeldt; Meld je je aan na de deadline, dan betaal je eenmalige aansluitkosten. Er moeten namelijk extra werkzaamheden verricht worden voor het realiseren van jouw ‘na-aansluiting’. Deze kosten zijn € 650,-.

- u bent qua internet klaar voor de toekomst, voor de jongere generatie en voor eventuele nieuwe bewoners van uw huis (we gebruiken internet steeds meer en gebruiken veel meer data)

- voor gezinnen met kinderen: met zijn allen tegelijk probleemloos internetten

- even snel uploaden als downloaden, handig voor versturen van bestanden of foto's

- gamen met een superstabiele verbinding met hoge snelheid

- meer MB's en sneller internet voor vergelijkbare kosten (misschien bent u zelfs minder geld kwijt)

Ik ben tevreden met mijn huidige internet, waarom zou ik overgaan?

De prijs van internet is vergelijkbaar met uw huidige abonnement, echter u gaat er wel op vooruit (zie voordelen) en dit is een éénmalige kans om de aansluiting gratis te krijgen. Daarnaast bent beter op de toekomst gericht (en vaak komen hogere eisen sneller dan verwacht), levert het een meerwaarde op voor u huis en mocht u toch na een jaar het verschil onvoldoende merken kunt u zo weer terug. Maar de aansluiting heeft u dan al wel.

Als ik overga raak ik mijn email adres kwijt van mijn huidige internet provider, wat nu?

U kan uw email huidige adres nog ongeveer een half jaar behouden nadat u bent overgegaan en u heeft dus nog ruim de tijd om langzaam over te gaan naar een nieuw email adres. U heeft dus een genoeg tijd om iedereen op de hoogte te stellen en kunt dus langzaam overgaan. Bij inwoners uit het buitengebied viel dit uiteindelijk mee. In sommige gevallen kun je jouw huidige e-mailadres behouden door een "e-mail only abonnement" af te sluiten. Vraag jouw huidige telecomaanbieder naar de mogelijkheden.   (Delta Fiber heeft hier ook op de site een item over via deze link

Twijfelt u nog?

Volg dan de online informatieavond op 25 November om 19.30!

U wordt dan in 45 min uitgebreid geïnformeerd over de voordelen van glasvezel en dan heeft u ook alle ruimte om vragen te stellen. Deze online informatieavond volg je vanuit huis via je computer, tablet of telefoon. Via de chat kun je direct je vragen stellen. 

klik hier om aan te melden voor de online informatieavond

Meer informatie over glasvezel in De Vecht op de site van DeltaFiber Netwerk

U kunt zich daarnaast ook laten informeren door lokale elektro- en ICT-bedrijven.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Wat is het advies van PB de Vecht?

Wij adviseren bewoners:

- Bekijk de informatie goed op website van Delta Fiber Netwerk (klik hier)

- Volg de online informatieavond online op 25 November (klik hier om aan te melden)

- Doe de prijsvergelijker zodat je echt inzicht hebt in de financiele effecten van overstappen (klik hier om die in  te vullen)

- Laat je eventueel informeren/adviseren door informeren door lokale elektro- en ICT-bedrijven.

En mocht je dan kiezen voor glasvezel, meld je aan voor 2 December!

meld-je-aan.jpg

(*) er kunnen geen rechten ontleend worden aan dit stuk en PB De Vecht is niet aansprakelijk voor onjuiste interpretatie

glasvezel-dichtbij.jpg

voordelen-glasvezel.jpg