|

Update corona-crisis Gemeente Voorst

Nu we wat langer in de Corona-maatregelen blijven even een korte update over wat de Gemeente Voorst samen met de samenwerkende partijen intussen in gang heeft gezet.


- In samenwerking met o.a. Mens en Welzijn en IJsseldal Wonen én natuurlijk de mensen in de dorpen zelf bereikt de Gemeente Voorst veel in de Voorster samenleving. Vanuit de dorpen zijn al veel mooie en creatieve initiatieven ontstaan! Via www.kijkindekernen.nl (en https://kijkindekernen.nl/elkaar-helpen) , de Facebookpagina van Kijk in de Kernen (https://www.facebook.com/KijkindeKernen), de Corona-pagina’s in het Voorster Nieuws worden deze initiatieven zichtbaar gemaakt in de hoop dat ze anderen inspireren. Hier worden we ook de financiële mogelijkheden gedeeld die er her en der zijn om coronahulp-initiatieven mogelijk te maken (o.a. via het OranjeFonds en de Provincie Gelderland).

- Verder zijn er verschillende belrondes gestart door de Gemeente en is er een mail gestuurd naar vrijwilligersorganisaties om ook aandacht te hebben voor hún achterban. Zo krijgt de Gemeente de nodige informatie binnen die ze gebruiken om problemen voor te zijn of snel op te lossen.

Zo kunnen we elkaar helpen in deze moeilijke tijd.
En vergeet niet dat zowel de Gemeente Voorst als ook wij van PB De Vecht altijd bereikbaar zijn mochten er vragen of ideeën zijn!

Verder ook info op: https://www.voorst.nl/coronavirus