Verslag Jaarvergadering 2006

21 november 2006



Plaats Cafe de Groot, aanvang 19.30 uur

Aanwezig bestuur:
Voorzitter Frans Leerkes, voorzitter
Penningmeester/secretaris Ineke Bouwmeester
Bestuurslid Evelien Davelaar
Bestuurslid Bert Wijnands

Afwezig:
Bestuurslid Eduard Huisman (mk)

Aantal mensen aanwezig ; ca. 70 personen.

1. Opening ;
vergadering wordt door de voorzitter geopend, met speciaal welkom aan Wethouder Horstman, raadsleden en Erik Molenaar en Athur Borst voor invulling 2e helft van de avond.

2. Notulen jaarvergadering 9 maart 2004
Goedgekeurd, geen op- of aanmerkingen door de leden.

3. Jaarverslag bestuur 2004,2005 en gedeeltelijk 2006
Goedgekeurd, geen op- of aanmerkingen door de leden.

4. Financieel jaarverslag 2004/2005
Goedgekeurd, geen op- of aanmerkingen door de leden.
Penningmeester wijst op het feit dat er in 2005 geen contributie is opgehaald, hetgeen dit jaar nog gaat gebeuren. Dhr. Smeenk heeft aangegeven de contributie niet meer te gaan innen.
Afgesproken wordt dat na de vergadering gelegenheid is om contributie voor afgelopen 2 jaar te betalen, vervolgens kan er nog per bank betaald worden tot 1 januari 2007. Hetgeen dan nog niet aan contributie binnen is zal door Alie van Oorspronk worden opgehaald.
Vervolgens zal Ineke voor volgend jaar de mogelijkheid bekijken voor het automatisch innen van de contributie.

5. Verslag Kascommissie
Frans Overvelde en Jaap van Oorspronk hebben dit jaar de kascontrole gedaan voor zowel 2004 en 2005 en hebben verder geen aan- of opmerkingen.
Frans Overvelde wordt bedankt voor zijn medewerking aan de kascontrole. Voor 2007 zal de kascontrole gebeuren door Jaap van Oorspronk en Mevr. Klein Kauwenberg.

6. Bestuursverkiezing
Aftredend en niet herkiesbaar Evelien Davelaar
Aftredend en herkiesbaar Bert Wijnands
Als nieuwe bestuursleden worden door het bestuur John Overvelde en Harry Davelaar voorgedragen, welke beide de goedkeuring van de leden krijgen.
Reeds eerder in het jaar is Henk Wolters uit het bestuur getreden, daar hij dit niet meer kon combineren met zijn politieke taken gemeente Voorst.
Zowel Henk Wolters als Evelien worden hartelijk bedankt voor hun inzet en inbreng als bestuurslid van Plaatselijk Belang de Vecht en krijgen hiervoor natuurlijk een bos bloemen.

7. Bestuursmededelingen

Tuinkeuring; dit is afgelopen jaar niet gebeurd en de vraag is of dit nog in deze opzet door moet gaan. Van de aanwezig leden zijn er te weinig die het nog zinvol vinden om de tuinkeuring door te laten gaan. Besloten wordt dan ook om hiermee (voorlopig) te stoppen.
Nieuwe ideeën vanuit de leden zijn natuurlijk van harte welkom.

Website:
Bestuur is al enige tijd bezig om de website van de Vecht te actualiseren c.q. uit te breiden. Bjorn Veldhuis is door het bestuur benaderd om deze taak op zich te nemen en heeft aangegeven dit te gaan doen.
Verenigingen/ personen die reeds in eerder stadium hebben aangegeven te willen meewerken c.q. informatie aan willen leveren, zullen hiervoor benaderd worden.

Agenda;
Zaterdagavond 25 november uitvoering van de twirl – en majorettevereniging De Vecht bij de Groot
Toneelavond Op den Toega, 10 februari 2007.

8. Rondvraag

Alie van Oorspronk; lijn 111 komt binnenkort te vervallen. Krijgt de Vecht nu ook aansluiting op het Openbaar Vervoer in Twello?

Harry Davelaar geeft aan dat dit wel bij de gemeente is neergelegd, maar nog niet echt verder wat van bekend is.
Wethouder Horstman voegt er nog aan toe dat er inderdaad busverbindingen komen tussen Twello en verschillende dorpen, maar De Vecht zit er nog niet bij.
Mevr. Vos is hier nog mee bezig, maar op dit moment is er nog geen duidelijkheid over.

Hans Kolkman;
Waarom is vanavond vergadering om 19.30 uur begonnen.
Frans; simpel om de gemeente om 20.00 uur te kunnen laten starten.

20.00 uur Pauze.

Na de pauze is de avond verder ingevuld door Erik Molenaar gemeente Voorst, over de stand van zaken bestemmingsplan De vecht.

De inspraakfase is voorbij. In totaal hebben 10 personen hiervan gebruik gemaakt met daarbij 3 instanties, te weten Het Waterschap, Provincie (als toetsend orgaan) en Inspectie Ruimtelijke Ordening. Deze krijgen binnenkort van de gemeente hierop reactie.
Het college heeft akkoord gegeven voor het plan zoals het er nu ligt (woningbouw op het nu nog LMB terrein); provincie heeft zijn instemming gegeven (art. 19.2) en op het perceel van de LMB is WVG gevestigd (houd in dat gemeente eerste recht heeft van kopen) Verder is op dit moment nog niet bekend of de nieuwe geurwet hierop toegepast gaat worden.
Er wordt nu gestart met de procedure bestemmingsplan.
Wat verder de opbouw zal zijn wat woningen betreft; 40 % bereikbaar (ca. 160.000,00)
35% middelduus (tot 267.000,00) en 25 % duur vanaf 267.000,00)
Wat de uitgifte regels betreft; voor de sociale woningen zal het (nog) wel mogelijk zijn om voorkeur te geven aan bewoners van de Vecht, maar wat betreft de vrije sector is dit niet mogelijk.
Verder zal bij dit verslag de sheets worden toegevoegd, tijdens deze avond gebruikt door Erik Molenaar.

Multi Functioneel gebouw:
Wethouder Horstman ; voor de zomervakantie is er een pro-forma aanvraag weggegaan voor het verkrijgen van subsidie voor het veranderen van de huidige antonius school in een MF gebouw.
In eerste instantie is dit afgewezen, maar begin november is toch de toewijzing hiervoor gekomen. Dit heeft dan wel als gevolg dat nieuwbouw niet mogelijk is, maar dat het huidige schoolgebouw verbouwd, aangepast moet worden
Kans op het realiseren van nieuwbouw is op dit moment nihil (aldus wethouder Horstman)
Op dit moment zijn Peuterspeelzaal, RK kerk, St.Antoniusschool en de gemeente in gesprek en hebben de voorwaarden op tafel gelegd.
Het is absoluut niet dat het verbouwen van de school hopeloos is, alle partijen zijn positief en doen hun best.
Harry Davelaar: voegt voor de duidelijkheid nog even toe dat een afvaardiging van Plaatselijk Belang de Vecht aanwezig is bij de vergadering van de stuurgroep.

Voorzitter bedankt Erik Molenaar en Arthur Borst voor de invulling van deze avond, zo ook wethouder van de Horst.
Als er meer informatie te geven is zal plaatselijk Belang dat middels een nieuwsbrief aan de leden doorgeven.

Frans Overvelde: Nu niet gaan afwachten, maar nu afspraak maken met de gemeente over bv het wel of niet toepassen van de nieuwe geurwet.
Harry Davelaar ; nu afspraak maken is niet echt noodzakelijk wij hebben regelmatig contact met de gemeente en zullen er zeer zeker als Plaatselijk belang bovenop blijven zitten.
Zowel door de raad als vanuit PB zal zeer zeker de vaart in blijven zitten.

Om 22.00 uur sluit de voorzitter de vergadering en dankt iedereen voor zijn komst en inbreng in deze vergadering.