Wie helpt?

Alex Oudshoorn is op dit moment de enige vrijwilliger die betrokken is bij het onderhoud van het Klompenpad.  Het Avervoorderpad is echter 13 kilometer lang en we zijn daarom dringend op zoek naar mensen die hem willen helpen. Denk daarbij aan 2x per jaar een onderhoudsrondje van een gedeelte van het klompenpad en aan 'inspectie-wandelingen' om gebreken in kaart te brengen.

Onderhoud
Je hoeft niet met je schoffel en snoeischaar aan het werk, voor het grote werk is onder meer een maaimachine (ruw terrein cirkelmaaier) op aanhanger beschikbaar. Deze is eigendom van het Gelders Landschap en staat in Nijbroek bij Tonnie Pannekoek (of bij Alex). Het gaat dan om de stukken bij de Kadijk, Oude Wezenveldseweg tot Boevenbrinkstraat, bij De Zanden en de Kraaigraafstraat. Het deel tussen V&L en Lochemsestraat is voorzien van vrijwilligers.

Inspectiewandelaars
Ook zijn we erg geholpen met mensen die het klompenpad willen lopen, in z'n geheel of een deel, om te kijken waar bordjes ontbreken, niet meer goed leesbaar zijn of waar het pad niet meer toegankelijk is. Met deze informatie is de onderhoudsploeg goed geholpen! Je hoeft niet wekelijks het pad af te lopen, eens per kwartaal is al mooi. Mooie aanleiding om zelf de wandelschoenen iets vaker aan te trekken!

Vele handen en voeten maken licht werk!
Alex coördineert deze vrijwillige werkzaamheden en maakt zelf ook deel uit van de onderhoudsploeg. Als er mensen zijn die samen met Alex willen helpen om het klompenpad toegankelijk te houden, dan horen we dat graag. Alex wil voor de nieuwe vrijwilligers een avond beleggen om uitleg te geven en om afspraken te maken wie wat wanneer kan doen. Ook wil hij Erik van Eek (Gelders Landschap) uitnodigen om op die avond aanwezig te zijn voor vragen en uitleg. Vele handen en voeten maken licht werk en samen werken is natuurlijk ook leuker!

Heb je belangstelling om ook mee te helpen, geef dan je naam, telnr en mailadres door aan Alex via deze link.